Monday, August 31, 2009

Hakkame siis jalgratast leiutama

Ükspäev oli tarvis kolu vedada. Ja vedasin siis. Rattaga. Et säästlik ja mis see rattasõit pidi olema. Noh, panin kolu pakiraamile ja kummidega kinni. Ei olnud liiga mugav. Mu kolu kõikus ja kriksus seal, arvasin, et käin kõigega kummuli, aga kohale ma siiski sain. No aga peaks ju olema mõnusamaid veloveo mooduseid. Kopenhaagenis nad seda juba oskavad. Seal on spetsiaalsed nimed kohe erinevatel kaubaveoratastel: Long John, Short John, Christiania Bike, Sorte Jernhest, Nihola, Trio, Kangaroo. Novot. Aga kui reaalselt mõelda, siis mis oleks lihtsaim moodus kondijõuga raamaturiiulit vedada?

Selline Taga ratas/käru oleks ju eriti uhke titade vedamiseks. A eks ta maksab ka ilmselt parasjagu. Ja titat pole ka kuskilt nagu võtta. Noorele emale.

Ostukäru ratta külge installimine on küll oluliselt odavam võimalus. Ja ratas peaks ise püsti ka seisma. Siis saab aga maha hüpata ja kolu korvi kuhjata, kuigi väga kihutada ma sellise asjaga ei julgeks. Sobilik aeglasele geoloogile. Juhend.

Teise võimalus kärust ratas ehitada pakub Designboom. Täiesti jabur. Ja kolu siia enam ei maha kah. Disainifriigile.

Aga kolu võib panna ka selja taha. India stiilis. Sellisel rattal tulevad ülekanded kole pikad ja (sujuva) käiguvahetuse võib vist ära unustada. Eriti kõva kunn kes sellise koolibussi Mustamäelt Nõmmele veaks.

Üks mees jagab seda kuidas ta tavalisest rattast veokat teeb. See siis peaks olema see Pika Johni tüüpi ratas, mida Taanis on juba mingine 70 aastat kasutatud. Ma ei kujuta ette kuidas sellega sõita oleks. Nagu päris veokaga äkki. Pööramisi peab planeerima, aga kole uhke on ka.

Olemasoleva ratta täiendamiseks on ilmselt kõikse lihtsm teha üks järelkäru ehk treiler. Sellele mahub juba pool elu. Kui peaks aega üle ja juppe ette jääma, siis kevadeks võiks mingise käru kokku keerata ju küll. Seni ehk saab ikka autot ka laenata.

Friday, August 28, 2009

Su odal on süüde vale!

Ükspuha mis see ka ei oleks, igal juhul saab sellest midagi muud teha. Pehkinud banaanist kompostmulda kasvõi. Ühest mänguasjast teine; on hoopis kiirem lugu. Bensiini nagunii osta ei raatsi, siis ühest ratsust teise tegemine kah hea ajaviide. Ka aastaid hiljem.

Armando Ramírez @ NOVICA

Monday, August 24, 2009

Kirjatsura päevatöö

Tere pika nädalavahetuse järgset esmaspäeva! Jajah, kui enam pastakast ei tule tilkagi, siis võib motoorseid oskusi taastama/treenima asuda. Hädapärast võib ka ainult seda pilti vaadata ja proovida ära lugeda mitu kirjaklambrit tarvis läheb. Siis teab järgmiseks igavuspausiks varuda.

Originaaltsura Re:Design Technologies

Friday, August 21, 2009

Helesinine kirikuekspress

On ikka kuulda olnud, et mõni inimene on vanasse vagunisse elama asunud. Et maja ühe raksuga püsti ja kui enam ei meeldi, siis saab kogu elamisega ära kolida. Nüüd siis veel üks võimalus rauteelt pensionile saadetud vagunite kasutamiseks. Venemaal tehakse neist kirikuid. Ja paistab, et on juba ammusest ajast tehtud. Sellise leidliku idee toob meieni English Russia. Mis on üldse üks tore lehekülg. Iga postitus on kui teiselt planeedilt. No mõni on meie omalt ka.

Ja kuskilt jäi meelde, et Eestis pidi ka varsti hunnik uusi vaguneid liikuma hakkama. Või vähemalt hange kuulutati välja. Siis on vähemalt midagi vanadega teha.

Tuesday, August 18, 2009

Naela kättemaks löömamehele

Mida saab lauajupist ja kahest roostes naelast? DESIGN IDA pakub, et kui on kaks kellamehhanismi ka kuskilt võtta, siis ongi überpeen duubelkell valmis. Üks näitab tunde, teine minuteid. Aga sirgema silmaga inimesed saavad ilmselt ka ühe seieri jälgimisega oma päevaplaanist kinni pidadamisega hakkama.

Saturday, August 15, 2009

TaasKasutuse VabaRiik


Facebooki kaudu levis info, et on olemas selline projekt nagu ReUse RePublic ning, et nad panevad Kristiines kordagi kasutamata kuid juba ümberdisainitud riideid disainiturul müüki. No tore ikka kui tehakse midagi. Kuid tundus, ja kodukalt üle kontrollides jäi see tunne alles, et asi pole mu jaoks, sest uusi riided pole suurt tarvis veel. Ma ju alles jaanuaris ostsin t-särgi. Aga nüüd sain Tarbija24 artiklist Vanadele asjadele uus nägu teada, et kaubeldi ka tarbeesemetega. Novaatsiis. Tarve on ikka tarviline tavaar. Noh. Et kuskil tekkis nagu mingi infotropp. Ma mõtlen, et kui teha juba nii bling-bling koduleht ja Mirtel sinna peale panna, siis võiks ju mingi kolm rida teksti ka kirjutada, et maalt ja rattaga inimesed kah asjast aru saaksid mis toimub. Mitte, et ma oleks miskit osta tahtnud. Ise tehtud asjad on ikka muudest etemad. Kui just pole tegu vanaema pannkookidega. Aga Vabariigi kodanikel tuleb silm peal hoida, sest kus aktiivsust palju koos, sealt võib igast pärle oodata.

Friday, August 14, 2009

Tsinkplekkpange ja pihlaka särav suhe

Tegin oma ülemöblitseeritud tuppa vajaliku lisa. Oksaraag vedeles niisama õuepeal ja ämber jäi kah pidevalt jalgu. Aga nüüd on olemas põrandalamp mille valgel saab raamatut lugeda. Pange saab sealt iga kell pealt võtta ja asendada plastämbriga. Siis on selline mahe intiimvalgusti. Eriti mahedaks läheb asi muidugi siis kui plast sulama peaks hakkama.

Wednesday, August 12, 2009

Istugem kõik lömmi

Kui mõnel spordisündmusel kole hingestatud kaasaelamisest trumm või tünn lömmi läheb, siis ei maksa meelt heita. Sest istumise alus ongi valmis. No võib muidugi seljatoe ka panna ja pisikese pirni sisse, et soojem istuda oleks. Stanker tegi nii. Ma ei tea mis mängu nad vaatamas käisid, aga ilmselt oli väga kallis pilet, sest tooli eest tahavad nad 500 eurot saada. Tehke järele.

Friday, August 7, 2009

Binaarsed op(osi)tsioonid

Oh, lõpuks üks teostatav "tee seda ise" projekt vanade kassettide taaskasutuseks Redimei_objetosbinarios leheküljelt. Ja mis eriti tore, kui enam ei kannata CD helipuhtust välja ja tekib tahtmine nostalgitsema hakata, siis saab riiuli lahti kruvida ja Paradoksi või Gunnar Grapsi kuulata.

Thursday, August 6, 2009

Valgustatud munapea

Või siis munarest mis on tõstetud ülimuslikku valgustaja staatusesse. Ega enam kõrgemale üks vanapaberist põllumajandustootetaara vist ei saagi kerkida.

Seda tegi Federico Otero

Monday, August 3, 2009

7 vaprat diiva(ni)t

Kohevarsti tekkib mul vajadus. Mõtlesin siis, et võiks võimalikult odavalt hakkama saada. Vaatasin netis ringi. Sellised imed hakkasid silma. Aga ühegagi vist plaani pidama ei hakka. Eks otsin ja mõtlen veel. Oma diivanit.

Scarabike näeb ulme välja, aga sadulas istuks pigem ikka õues.

Carlo Rossi Cabernet diivan on luksuslik, aga paistab minusuguse kohmakuse jaoks ehk liiga habras. Ja nii palju ma veini kah ei armasta. Võibla õllepudelitest annaks miskit kuhjata.

VintageVending tegi Cadillacist diivani. Khm. Kust seda veel saada? Võiks siis mõne mosse või sapaka relakaga pooleks saagida..

Carbonmade on tehtud papist ja padjad on paberiga täidetud. Mõnele kirjatsurale paras. Kui tuleb loomepuhang peale, siis saab kohe mööblile kribima kukkuda.

Reestore arvab jällegi, et vannis on lahe magada. No see on leidudest küll kõikse kõvem tükk, et ei tema alla vannu ka kõige karmimale kohtlemisele. Mis võib osutuda probleemiks.

Ja meie oma KuMu seest võib leida sellise kummise toolikese. Käisin seal majas alles ükspäev, tooli nägin ka kohe, aga unus ikka vaadata, et kes ja miks tegi. Nojah. Endale sellist ju tuppa ei paneks. Pilt siit.

Eesti võsast on tehtud selline Roigasmööbel. Juba parem, sest oksarisu peaks ikka leiduma, aga tahaks ikka midagi mugavamat.